Rezidencijalni boravak za slikare i slikarska radionica

"Vila Mila Arandjelovac"

april, maj, jun 2014.

 

Koncept i cilj AIR programa "Vila Mila Arandjelovac"

Vila Mila u saradnji sa uglednim slikarima, gostima slikarske kolonije "Vila Mila Arandjelovac" želi da ostvari i internacionalnu saradnju sa ljubiteljima umetnosti i onima koji žele da svoje umetničke sposobnosti podignu na viši nivo. Uz pomoć najuglednijih profesionalaca, profesora slikarstva i umetnosti sa Beogradskog i Novosadskog Univerziteta umetnosti usavršite svoja slikarska umeća i steknite sigurnost u kreativnosti. Vila Mila organizuje jedinstveni rezidencijalni boravak - workshop / kurs za sve zainteresovane sadašnje i buduće umetnike. Provedite ugodan odmor upoznajući umetnost i slikarstvo. Poželjno je da polaznici radionice govore engleski jezik.

AIR program "Vila Mila Arandjelovac 2014" biće realizovan u toku aprila, maja i juna 2014. godine. Krajnji rok za prijavljivanje je 15. mart za boravak tokom aprila, 15. aptil za boravak tokom maja, 15. maj za boravak tokom juna 2014.

Na kraju radionice svaki polaznik će dobiti sertifikat o završenom kursu slikarstva. Svi učesnici workshop-a na kraju kursa imaće priliku da rezultate svog umetničkog istraživanja predstave lokalnoj publici na izložbi koju će organizovati Vila Mila u saradnji sa lokalnim galerijama.

Trajanje programa/kursa je od dve do četiri nedelje.

 

 

Procedura prijavljivanja:

Aplikacioni formular možete preuzeti ovde. Uz popunjenu prijavu napišite i nekoliko rečenica o sebi i svom radu ili onome šta bi ste voleli da uradite tokom programa koji organizuje Vila Mila. Aplikaciju i pismo pošaljite na e.mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 15. marta za boravak tokom aprila, 15. aptila za boravak tokom maja, 15. maja za boravak tokom juna 2014. Po želji, pošaljite i nekoliko fotografija svojih radova (od 3 - 5 fotografija: slika, crtež ili grafika u kvalitetnoj rezoluciji, JPG formatu).

 

 

 

Uslovi obezbedjeni od strane organizatora: 

-Smeštaj u apartmanima ili sobama (grejanje, gas, klima, internet...)

-Hrana (all inclusive)

-Studio za rad

-Materijal za slikanje (platna, boje, četke, papir, štefelaji, klupice za crtanje...)

-Studijske obilaske lokalnih kulturno-istorijskih i prirodnih znamenitosti (Arandjlovac, Beograd...)

-Organizacija revijalne izložbe svih učesnika radionice i štampa kataloga u boji

-Izdavanje sertifikata o završenom kursu

 

Program radionice:

Svi učesnici radionice imaće priliku da svoj dan organizuju na način kako to oni najviše žele. Dva mentora slikanja i crtanja - biće na raspolaganju 4 dana nedeljno za predavanja, konsultacije oko vaših radova, korekcije, razgovore o umetnosti i filozofiji slikarstva... Ovaj rezidencijalni boravak - workshop je zamišljen kao najslobodiniji način učenja, obogoćivanja znanja i veština u umetnosti. Učesnici će imati priliku da slikaju ili crtaju, bave se fotografijom, čitaju monografije i upoznaju lokalnu umetnost, istražuju okolinu i uživaju predivnom okruženju Vile Mila. 

Sav materijal koji je potreban za slikanje i crtanje biće obezbeđen a od učesnika se očekuje samo dobro raspoloženje. Učesnici AIR programa će imatu punu slobodu u izboru tema i tehnika kojim a će se baviti. Naši profesori će se potruditi da Vam prenesu što više znanja kao i  da Vas motivišu i inspirušu...

 

Profesori/mentori :

Nenad Stanković, Snežana Petrović i Slavko Krunić

 

 

Nenad Stanković

 

Nenad Stanković je rođen 1965. godine u Mačvanskom Belotiću. Završio je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu 1990. godine. Član je ULUS-a i udruženja likovnih umetnika ESNAF. Izlagao je u zemlji i inostranstvu na mnogobrojnim samostalnim i kolektivnim izložbama. Više puta je značajno nagrađivan, izdvajamo pohvalu na Oktobarskom salonu u Šapcu, Povelju na Beogradskom salonu. Nenad Stanković je redovni profesor na Univerzitetu Edukons i predaje predmet Tehnologija slikarstva. Živi i slika u Beogradu.

 

Snežana Petrović

Snežana Petrović je rođena je 1977. godine u Novom Sadu, Srbija. Diplomirala je na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu 2004. godine na odseku grafika u klasi profesora Milana Stanojeva. Magistrirala 2008. godine na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, odsek grafika u klasi profesora Radovana Jandrića.Doktorant je na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Radi kao docent na predmetu grafika na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta Edukons iz Sremske Kamenice.

 
 
 
 
Slavko Krunić je rodjen 1974. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Radomira Reljića 1998. godine. Magistarske studije završio je 2002. godine na istom fakultetu u klasi profesora Anđelke Bojović. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS-a od 2000. godine, i ULUPUDS-a od 2011. godine. Živi i radi u Beogradu.
 
 
Cena programa:

Cena celokupnog kursa sa svim troškovima smestaja, hrane, slikarskim materijalom i dodatnim uslugama:

2 nedelje / 1000 eura

3 nedelje / 1350 eura

4 nedelje / 1700 eura

Svaki učesnik može da povede članove porodice ili partnera koji plaća 50 % cene kao i kućnog ljubimca za koga ima besplatan smeštaj. 

 

 

 

/
JoomSpirit