Vila  Mila nalazi se u interesantnom okruženju u kome se od davnina prepliću priroda, istorija, kultura i umetnost . Arandjelovački kraj je na daleko poznat po svojoj bogatoj istoriji, netaknutoj prirodi, vrednom  kulturnom nasledju ali i po svom odnosu prema savremenoj umetnosti.

 

 

Gosti Vile Mile u mogućnosti su da upoznaju arandjelovački kraj i sva njegova bogatsva na fakultativnim izletima, Vila Mila će se pobrinuti da svakom svom gostu što živopisnije predstavi arandjelovački mentalitet, kultru I kulturno nalsdje. Vila Mila je locirana na samom obodu čuvenog stoletnog parka skulptura, najveće galerije skulptura na otvorenom u kome su izložena dela svremenih svetskih skulptora.

Manifestacija “Mermer i zvuci”najprestižnija je manisfestacija koja okuplja savremen svetske umetnike. U parku se takodje nalazi lečilište, specijalna bolnica za rehabilitaciju “Bukovička banja” širom sveta poznata po mineralonoj vodi i glini blagotvornog dejstva.

Narodni muzej Arandjelovca je još jedno mesto koje ne smete propustiti u razgledanju grada. Na samo 12 km od Vile Mile nalazi se Topola, mesto značajno za Srpsku istoriju i formiranje moderne srpske države. Upravo tamo se nalazi Oplenac, zadužbina i mauzolejska crkva dinastije Karadjordjević. Ljubitelji impresionističkog slikarstva biće oduševljeni zadužbinom srpskog slikara Nikole Graovca.

Na samo 4 km od Vile Mile nalazi se još jedno mesto značajno za srpsku istoriju, selo Orašac u kome je 1804 godine podignut Prvi srpki ustanak.  Vila Mila se nalzi u podnožju Planine Bukulja gde se nalaze Garaška jezera koja svojom lepotom netaknute prirode na svakog posetioca ostvaljaju nezaboravan utisak. Nedaleko od Arandjelovca se nalaze I manastiri Blagoveštenje, Voljača i Nikolje, a za prave istraživače poseta Pećini Risovača (2,5 km od Vile Mila) iz doba paleolita biće jedinstveno iskustvo.

 

 

Arandjelovac

Bukovička banja

Narodni muzej Arandjelovac

Mermer i Zvuci

Muzej Nikole Graovca

Orasac

Manastiri: Blagoveštenje, Voljača, Nikolje

Pećina Risovača

/
JoomSpirit