Prva slikarska kolonija Vila Mila Arandjelovac

Na prvoj slikarskoj koloniji pod pokroviteljstvom Radmile Tošić i Zorana Ivkovića organizovene tokom juna 2012 godine u jedinstvenom ambijentu Vile Mile u Arandjelovcu stvarali su najistaknutiji srpski umetnici. Učesnik i selektor ove kolonije bio je Vladimir Dunjić a pored njega na koloniji su stvarali Ratko Lalić, Kemal Ramujkić, Damjan Djakov, Slavko Krunić, Nevena Prijić, Snežana Petrović i Olga Djordjević.

 

 

 

 

 

 

Druga slikarska kolonija Vila Mila Arandjelovac

Učesnik i selektor drugog saziva slikarske kolonije bio je ugledni beogradski slikar Momčilo Moma Antonović a pored njega na koloniji su stvarali Dušan Mikonjić, Ljiljana Stojanović, Vjera Damjanović i Dušan Marković.

 

 

 

 

 


Treća slikarska kolonija Vila Mila Arandjelovac

Selektor trećeg saziva slikarske kolonije Vila Mila bila je umetnica Snežana Petrović koja je okupila ugledne umetnike I profesore slikarstva sa Univerziteta Umetnosti Edukons iz Novog Sada: Dragana Martinovića, Vasu Dolovačkog, Nenada Stankovića, Mileta KulačićaJelenu Sekulić-Voljanek.

 

 

 

 

Četvrta slikarska kolonija Vila Mila Arandjelovac

Selektor četvrtog saziva slikarske kolonije Vila Mila bio je umetnik Predrag Popara koji je okupio ugledne umetnike mladje generacije: Nemanja Mate Djordjevic, Branka Djurašković, Tanja Babić, Marija Jovković, Jelena Tijanić Savić, Bojan Savić i Vojislav Radovanović.

 

 

 

 

Peta slikasrka kolonija Vila Mila Arandjelovac

Na petoj slikarskoj koloniji pod pokroviteljstvom Radmile Tošić i Zorana Ivkovića organizovane tokom februara 2013 godine u jedinstvenom ambijentu Vile Mile stvarali su najistaknutiji srpski umetnici. Učesnik i selektor bio je Slavko Krunić a pored njega na koloniji su stvarali Vladimir Dunjić, Ljubo papadić, Zoran Krulj, Milica Salaški, Jovanaka Stanojević i Andjela Ristić

 

/
JoomSpirit